پایان تعمیرات اساسی واحد دو نیروگاه طوس
مطابق برنامه ریزی های انجام شده، واحد دو نیروگاه پس از پایان تعمیرات اساسی مقطع۲۵۰۰۰۰ ساعت در مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۱ساعت۴:۴۰با شبکه سراسری پارالل گردید.
به گزارش روابط عمومی نیروگاه طوس؛
برنامه ریزی و برگزاری جلسات، برای انجام تعمیرات اساسی واحد دو نیروگاه طوس از خردادماه ۱۴۰۳ شروع و تهیه برنامه MSP (زمانبدی فعالیت ها)و اسناد مناقصه شامل، ۴۵ گروه کاری، ۱۷۰۰ پرمیت و ۶۶۰۰ فعالیت آماده و پیگیری ها برای برگزاری مناقصات و هماهنگی های لازم با شبکه در خصوص اخذ مجوز اورهال صورت پذیرفت.
نهایتا واحد دو نیروگاه در تاریخ ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ متوقف و فعالیت گروههای۴۴ گانه برای تعمیرات اساسی آغاز شد.
فعالیت های شاخص تعمیرات اساسی مقطع ۲۵۰۰۰۰ساعت به شرح ذیل قابل ارائه می باشد:
– با همت و تلاش همکاران در نیروگاه طوس کلیه فعالیت های ۱۰۰ روزه تعمیرات اساسی در ۷۸ روز به دلیل تولید برق پایدار مورد نیاز شبکه و مدیریت هزینه ها انجام گردید.
– برای اولین بار و بعد از ۳۹ سال اقدام به تعویض تمامی لولههای ری هیتر۲، تعویض کلیه لولههای سوپرهیتر۲ و سوپرهیتر۳، بخشی از لولههای ساپورتینگ(مجموعاً بطول تقریبی ۲۵۰۰۰ متر و ۲۵۰۰ سرجوش)، همچنین با توجه به اهمیت موضوع، ۱۰۰% سرجوشها رادیوگرافی و عملیات حرارتی گردیده است.
– رسوب زدایی کوره بخار و خارج سازی بیش از ۹ تن رسوب
– تعویض بخش اعظم داکتهای دود
– تعویض بسکت ها و سکتور پلیت های ایرهیترها و ساخت بسکت ها و سکتورپلیت ها در داخل نیروگاه
-اسیدشویی لوله ها با روش جدید(اسیدشویی لوله های واتروال و ساپورتینگ و سوپرهیترهای ۱و۲و۳) که صرفه جویی قابل ملاحظه ای داشت. راندمان اسید شویی ۹۵.۱%
-رفع نقص سلکتور سوئیچ تپ چنجر ترانس ژنراتور واحد
-راه اندازی دوربین کوره
-تعمیرات اساسی کلیه تجهیزات واحد دو
این نکته قابل طرح است با انجام تعمیرات اساسی واحد دو و پس از تعویض لوله های بویلر مقدار تولیدی برق این شرکت به میزان حداکثری افزایش می یابد و با توجه به اینکه ضریب خروج اضطراری نیروگاه در سال ۱۴۰۱ برابر با (۴.۱۸) و در سال ۱۴۰۲ برابر با(۳.۲ ) و در سال ۱۴۰۳ تا انتهای بهمن ماه برابر با (۰.۱۹) بوده می توان پیش بینی روند کاهشی ضریب خروج اضطراری را نسبت به قبل داشت.